Hvordan fjerne oppdateringen og rulle sammen monteringen av Windows 10?

Windows 10-brukere har ikke full kontroll over installasjonen av samlinger og oppdateringer på operativsystemet. Microsoft installerte Windows Update slik at den kjører i bakgrunnen som standard. Det følger at hvis datamaskinen er koblet til nettverket, vil alle tilgjengelige oppdateringer og enheter lastes ned og installeres automatisk. Selv om oppgraderinger er en utrolig viktig ting for å holde et system i gang, kan de noen ganger gjøre mer skade enn godt.

Ingen av oppdateringene eller byggene fra Microsoft fungerte perfekt. Etter et par dager løslatelse begynte folk å klage på feil, programvarecrash, problemer med Internett-tilkoblingen, manglende drivere, blå dødsskjermbilder og andre ubehagelige problemer som viste seg umiddelbart etter å ha installert en ny oppdatering eller bygging.

Hvis du vil stoppe den automatiske oppdateringen av systemet ditt, kan dette gjøres hvis du har Windows 10 Pro eller en nyere versjon. Alt du trenger å gjøre er å rulle tilbake eller slette de utgitte oppdateringene og vente på korreksjoner fra utviklerne. Nå skal vi bare se på hvordan vi gjør dette.

Rollback Windows 10 bygger

Microsoft gir ut store oppdateringer, de såkalte forsamlingene (eller bygger), med jevne mellomrom. For eksempel Windows 10 versjon 1511, 1703, 1307 og lignende nummerering. Dessverre kan ikke Windows 10 Builds rulles tilbake med mindre du er en Windows Insider-bruker.

Disse brukerne kan teste nybygg før de blir tilgjengelige for vanlige brukere. Dette betyr at hvis nybygget er for buggy, kan en Windows Insider-bruker slette build og sende en feilrapport til Microsoft. For å fjerne bygningen, må du gjøre følgende:

  • Klikk på Win + I- tastaturet og åpne "Innstillinger".
  • Velg deretter "Oppdater og sikkerhet."
  • Klikk nå på "Gjenoppretting" -fanen.
  • Klikk på "Start" -knappen under "Rull tilbake til en tidligere build".
  • Nå må du vente litt på at systemet skal gjenopprette innstillinger og starte på nytt.

Merk: Så snart Microsoft gir ut en oppdatering eller oppdatering for enheten du fjernet, blir den lastet ned automatisk. Imidlertid kan det hende at byggingen ikke lastes inn hvis du ikke har oppdatert til et nytt bygg på lenge, eller hvis de forrige Windows-installasjonsfilene ble slettet.

Fjerne Windows 10-oppdateringer

Windows 10-oppdateringer kan installeres enten manuelt eller automatisk. Hvis systemet oppdager en ny oppdatering, vil den bli installert uten å informere brukeren. Imidlertid, hvis brukeren ønsker å holde systemet så oppdatert som mulig, kan han / hun installere oppdateringer gjennom spesielle appleter eller gjennom det offisielle Microsofts nettsted.

Men hvis den siste oppdateringen ble "ødelagt", kan den lett fjernes. Alle versjoner av Windows-operativsystemet lar brukerne sine rulle tilbake oppdateringer. Unntakene er kanskje bare noen sikkerhetsoppdateringer eller viktige kumulative oppdateringer som ikke tillates fjernet.

  • Klikk på Win + I- tastaturet og gå til "Innstillinger".
  • Velg "Oppdateringer og sikkerhet" og åpne "Avanserte alternativer".
  • Velg "Vis oppdateringslogg" og klikk på "Slett oppdateringer".
  • Systemet vil åpne listen over oppdateringer i Kontrollpanel. Velg oppdateringen du vil bli kvitt, og klikk på "Slett" -knappen.

Hvis du ikke fikk lov til å fjerne oppdateringen, kan du prøve å bruke gjenopprettingspunktet. For å bruke gjenopprettingspunktet, måtte du imidlertid opprette det allerede før behovet oppsto. For å sjekke dette, trykk Win + S og skriv i søkefeltet "System Restore". Velg det siste gjenopprettingspunktet og klikk Neste.

Interessante Artikler